Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Mbokani: “Ik wil gerust op Antwerp mijn carričre beëindigen”:

Het mondmasker gaat op bij ‘Dieu’ en blijft ook op tijdens het interview. Geen risico’s nemen nu het virus de club is binnengeslopen. Zeker niet na zijn knalprestatie in het Lotto Park. Antwerp is nu al gehavend, maar als Dieumerci Mbokani besmet langs de kant moet blijven, dan ziet het er niet al te best uit voor de Great Old. Zijn coronatest van maandagochtend zal duidelijkheid scheppen. Hij wil het seizoen immers in schoonheid afsluiten… “Eerst focussen op de play-offs. Daarna is er nog genoeg tijd om over mijn contract te praten.”

» Inbrekers stelen geld uit appartement in Wellen:

Inbrekers drongen een appartement in de Nutstraat in Wellen binnen. Dat werd vorige week vrijdag om 7.30 uur bij de politie gemeld, maar raakte nu pas bekend. De daders braken het cilinderslot van de toegangsdeur af waarna ze een som geld buitmaakten.

» Scholen weer volledig open, maar niet in Noord-Limburg:

Sinds maandag mogen secundaire scholen opnieuw voltijds contactonderwijs organiseren voor de tweede en derde graad. Dat leverde bij veel leerlingen blije gezichten op. Al kozen heel wat scholen er ook voor om nog even verder te gaan met deeltijds thuisonderwijs.

» Stukje dorpsgeschiedenis staat op het punt te verdwijnen maar Erfgoedraad wil dat niet zo maar laten passeren:

De meer dan honderd jaar oude kapel op de hoek van de Reaalstraat en de Van Der Schuerenstraat in Nederhasselt wordt momenteel afgebroken. De Ninoofse Erfgoedraad betreurt die sloop en hoopt dat er op die plek nog een herinnering aan de kapel te zien zal zijn. “Als het financiële plaatje het toelaat, kan dat in overleg worden bekeken”, zegt de eigenaar, vzw Amon.

» Tentoonstelling ‘Ik, jij, samen MENS’ komt langs:

Fotograaf Leo De Bock toont met zijn foto‘s wat mensen met dementie nog wél kunnen en dat ze volwaardige ménsen zijn.

» Halenaar toont speurders hoe hij zijn ex doodstak in Zelem:

In de Breedvenstraat in de Halense deelgemeente Zelem heeft Michel T. (57) de speurders maandag getoond hoe hij op 11 april vorig jaar zijn ex-partner Anja Vlayen (49) doodde.

» Spanning loopt op tussen Israël en Palestina: Klaagmuur en parlement in Jeruzalem ontruimd, zeker 9 doden na luchtaanval op Gaza:

De Israëlische politie heeft maandag honderden Joodse gelovigen geëvacueerd bij de Klaagmuur in Jeruzalem, wegens botsingen tussen Palestijnse betogers en de Israëlische politie. Ook het Israëlische parlementsgebouw is ontruimd. Bij een luchtaanval op de Gaza kwamen dan weer minstens negen Palestijnen om het leven.

» Vrouw “in staat van dementie” gedood door agent in Frankrijk:

Een vrouw “in staat van dementie” is maandag gedood door een politieagent in haar huis in het Franse Pessac, niet ver van Bordeaux. Volgens politiebronnen verweerde de agent zich nadat ze een andere agent verwond had met een mes.

» Lionsclub zorgt voor 750 moederdagontbijten:

De 28 vrouwen van Lionsclub Juweel der Netevallei bezorgde afgelopen zondag moederdagonbijten aan 750 kansarme gezinnen in Heist-op-den-Berg, Herselt, Hulshout, Laakdal en Westerlo. De serviceclub steunt al dertig jaar sociale projecten en vond in tijden van corona een alternatieve manier om zich in te zetten.“De komende jaren werken we rond gezinsarmoede, en meer specifiek rond kinderarmoede”, zegt voorzitter Hildegarde Raeymaekers. “Omdat we door corona niet echt konden organiseren wat we voor ogen hadden, verkochten we verwenpakketten binnen ons eigen netwerk. Zo konden we 750 mama’s en hun gezinnen een ontbijt aanbieden. Onze groep bracht heel wat van die ontbijten zelf weg. Ophalen was ook mogelijk. Zo’n 350 pakketten werden in Heist verspreid.”

» Laarne pioniert met beweegpark: “Het is meteen ook een ontmoetingsplek”:

Op de Kruisen in Kalken is een volledig uitgerust calisthenicspark in gebruik genomen. Het park is een onderdeel van het FORCE project waarmee Kalken pioniert.

» Botsing met drie vrachtwagens op E313:

Maandagavond rond 19u botsten drie vrachtwagens met elkaar op de E313 in Grobbendonk, in de richting van Hasselt. Het ongeval is het zoveelste op rij aan de werken in Oevel. Bij de botsing vielen geen noemenswaardige gewonden. De achterste vrachtwagen verloor wat zijn lading.

» Oppositie denkt dat het voorbij is voor Veerle Heeren:

Voor oppositielid Ludwig Vandenhove is er duidelijk een systeem van bediening geweest, en kan de burgemeester niet aanblijven.

» Edinson Cavani blijft Manchester United jaar langer trouw:

Aanvaller Edinson Cavani heeft zijn contract bij Manchester United met een jaar verlengd tot juni 2022. Dat heeft de Engelse club maandag gemeld.

» Franse kunstenaar die Kuifje parodieert, wint proces tegen Moulinsart:

De Bretoense kunstenaar Xavier Marabout heeft zijn zaak gewonnen tegen Moulinsart, het bedrijf dat de nalatenschap van Hergé beheert. Hij werd aangeklaagd voor zijn schilderijen met Kuifje in een decor geďnspireerd door de wereld van de Amerikaanse schilder Edward Hopper. Dat meldt de Franse krant Ouest France maandag.

» Afvalboete voor Almeida, tijdstraf bij volgende inbreuk:

De nieuwe regelgeving blijft sommige renners parten spelen. Zo kreeg Joao Almeida, medekopman bij Deceuninck - Quick Step, na afloop van de derde Giro-etappe een boete omdat hij afval weggooide waar dat niet is toegestaan.

» Corona houdt enkele scholen hele week dicht:

Omdat er te weinig leerkrachten beschikbaar zijn na besmetting met corona, blijft de gemeentelijke basisschool in Hoogstraten deze week dicht. Ook ’t Locomotiefje in Beerse houdt de deuren gesloten.

» Lozingsvergunning Nyrstar vernieuwd: “We moeten overgangstermijn respecteren”:

Volgens een vernieuwde lozingsvergunning mag Nyrstar in Overpelt-Fabriek tot eind 2025 dagelijks chloriden, sulfaat en selenium in de Eindergatloop lozen. Groen Pelt klaagde dit aan op de jongste gemeenteraad. De gemeente reageert nu dat de nodige procedures zijn gevolgd.

» Zwevegem Sport ziet met Kenny Coorevits (32) en Sebastien Janart (38) twee doelmannen op hetzelfde moment de handschoenen opbergen: “We houden er veel vrienden aan over”:

Zwevegem Sport ziet zijn twee doelmannen afscheid nemen van het actieve voetbal. Kenny Coorevits (32) en Sebastien Janart (38) sluiten in de toekomst een terugkeer naar het voetbal, als keeperstrainer bijvoorbeeld, niet uit.

» Bevrijde walvis in Londen opnieuw gestrand: gezondheid lijkt achteruit te gaan:

De walvis die zondag vast was komen te zitten in de Londense rivier Thames, en maandag bevrijd werd, is opnieuw gestrand. Zijn gezondheid lijkt achteruit te gaan en euthanasie lijkt zich aan te dienen. Dat melden de autoriteiten.

» ZRO-radio nu wereldwijd te beluisteren:

De Zelzaatse Radio Omroep is sinds kort te horen via het wereldwijde web. Wie naar de website surft kan een link aanklikken. “We doen dit vooral om de digitale Zelzatenaar te bedienen”, zegt Paul Goyvaerts.

» Gemeenteraad over vaccinaties Veerle Heeren: wat staat er op het spel? :

Heeft Veerle Heeren nog een toekomst als burgemeester van Sint-Truiden? Het antwoord op die vraag is de inzet van een extra gemeenteraadszitting die zo dadelijk vanaf 8 uur live wordt uitgezonden door TV Limburg. Naast de hoofdrol voor de burgemeester zijn er ook rollen weggelegd voor de voorzitter, de meerderheid en de oppositie. Dit is wat we vanavond mogen verwachten.

» Johan Tahon schenkt beeld aan paus Franciscus:

De Zwalmse beeldend kunstenaar Johan Tahon heeft maandag in het Vaticaan een beeld geschonken aan paus Franciscus.

» Diestsesteenweg en Mannenberg eind juni twee weken dicht voor onderhoudswerken:

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat van 28 juni tot 9 juli werken op de N10, op de Diestesteenweg en de Mannenberg, de verbinding tussen Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem dus.

» Eerste dag heropening terrassen: 35 mensen met alcoholintoxicatie op spoed in Hasselt:

Op de eerste dag van de heropening van de terrassen zijn na 22 uur 35 mensen met een alcoholintoxicatie naar het ziekenhuis gebracht. De nacht van zaterdag op zondag was daarmee de drukste sinds erg lang op de spoed van het Hasseltse Jessa-ziekenhuis. De dienstverantwoordelijke maakt de vergelijking met de jeneverfeesten of carnaval. De verpleegkudigen hebben het al zwaar, de druk op het zieknhuis is erg groot. Er volgt dan ook een oproep om meer respect te tonen tijdens het verlengde Hemelvaartweekend dat woensdagavond al door velen ingezet zal worden.

» LIVE. Extra gemeenteraad in Sint-Truiden na vaccinatierel: kan burgemeester Veerle Heeren aanblijven?:

Kan burgemeester Veerle Heeren (56) aanblijven of moet ze opstappen nadat aan het licht kwam dat haar zoon, zus, kabinet en buren een voorkeursbehandeling kregen in het vaccinatiecentrum? Dat is de inzet straks van de extra gemeenteraad in Sint-Truiden, die hier vanaf 20 uur integraal live te volgen zal zijn.

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium