Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Oud-NAVO-topman: “Groep NAVO-landen is bereid troepen naar Oekraďne te sturen als VS en co. geen veiligheidsgaranties bieden”:

Een groep NAVO-landen kan bereid zijn om troepen naar Oekraďne te sturen, als Kiev op de komende top geen veiligheidsgaranties krijgt. Dat zegt oud-NAVO-topman Anders Rasmussen.

» Nachttrein strandt door brand in tunnel in Tirol, reizigers geëvacueerd:

In Oostenrijk zijn woensdagavond 151 reizigers geëvacueerd uit een Nightjet-nachttrein die door een brand in een tunnel niet meer verder kon. Dat melden de lokale autoriteiten in Tirol. Er vielen 33 lichtgewonden.

» ”Dat Lionel Messi naar Inter Miami trekt, is niet alleen de juiste keuze, het is een opluchting”:

Opluchting, dat voelt onze Chef Voetbal Ludo Vandewalle bij de keuze van Lionel Messi om zijn carričre voort te zetten in de Verenigde Staten. “Inter Miami is de enige juiste keuze.”

» “Dat CD&V en Open VLD niet willen ingrijpen op de onbetekenende rente op de spaarboekjes is nu wel duidelijk”:

Wat absoluut niet kon, tot groot gevaar zou leiden, kon plots wel. Grootbank Belfius verhoogt de rente op het spaarboekje of toch een beetje maar ook niet echt. Hoe doorzichtig kan een manoeuvre zijn. Toch reageerden ministers verheugd op het nieuws van deze dooie mus.

» “Tot vandaag heb ik mijn moeder altijd de schuld gegeven van de ravage op mijn hoofd. Nu blijkt het anders in elkaar te zitten”:

Totale paniek. Anders kan ik het niet noemen. De bodem is zojuist uit mijn bestaan gevallen. Alles waarin ik geloofde is in twee minuten weggevaagd. Ik lees zojuist een artikel over haarverzorgingen, en ik blijk een jaar of 54 zomaar wat te hebben aangekloot.

» Milieubeweging bestelt zelf studie over digitaal statiegeld: “Hopen antwoorden te krijgen op vragen die de industrie niet stelt”:

Milieubeweging Recycling Netwerk Benelux heeft een eigen studie besteld over digitaal statiegeld op blikjes en plastic flesjes. Volgens de organisatie wordt in huidige proefprojecten met statiegeld te weinig getest of het systeem wel écht werkt.

» Tot 22.650 euro voor wie drie jaar langer werkt: Lalieux (PS) lanceert nieuw voorstel over pensioenbonus:

Pensioenminister Karine Lalieux (PS) heeft een nieuw voorstel klaar rond de pensioenbonus. Ze wil iedereen die drie jaar langer aan de slag blijft een premie tot 22.650 euro geven. Een plan dat midden juni besproken zal worden tijdens een conclaaf van de regering. Maar pensioenen zijn lang niet het enige hete hangijzer dat dan op tafel komt.

» Onze reporter over de hartsvriendinnen van Ilse Uyttersprot: “Hun laatste uitje samen. Het is pijnlijk om die foto vandaag te zien”:

Onze reporter Annelies Rutten zag hoe de beste vriendinnen van Ilse Uyttersprot er alles aan deden om hun vriendin eer te bewijzen.

» “Van elke schriele kerel maakte hij in geen tijd een spierbundel”: uitbater fitnesszaak spilfiguur in dopingzaak:

De federale politie heeft een omvangrijke handel in doping opgerold. Spil was een 28-jarige bodybuilder uit Oudenaarde die vanuit de loods van zijn vader een handel opzette met afnemers in het hele land.

» Yogales in de turnzaal, een lezing in de refter: scholen verplicht om lokalen open te stellen voor verenigingen:

Scholen moeten straks hun lokalen openstellen voor verenigingen of ze dreigen subsidies voor bouwwerken te verliezen. “Scholen die dat niet aankunnen, staan met hun rug tegen de muur”, zegt Lieven Boeve, topman van het katholiek onderwijs.

» “Mijn dokter weet dat ik niet luister, dus wenste hij me gewoon succes”: elf dagen voor Ironman loopt Average Rob blessure op:

Een Ironman, dat is 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen. Belgische Youtuber Average Rob (31) traint er al maanden voor. Maar elf dagen voor aanvang heeft hij een voetblessure opgelopen. Toch wil hij doorzetten. “Mijn dokter raadde het af, maar snapt ook hoe belangrijk dit is voor mij.”

» Arnout Hauben wandelt weer ‘Dwars door de Lage Landen’: “Maar we willen geen fans achter ons aan”:

Hij liep al eens dwars door de Lage Landen, maar wegens het grote succes wandelt Arnout Hauben (47) momenteel opnieuw door onze contreien. Van Lauwersoog naar De Panne. “Ik verklap je niet waar we zitten om geen fans achter ons aan te krijgen.”

» “Ik was de student die pas last minute in actie schoot”: ‘De campus cup’-presentator Otto-Jan Ham over zijn eigen studententijd:

Otto-Jan Ham (44) mag donderdagavond de trofee van de ‘De campus cup’ uit handen geven. Zelf was hij de student “die pas last minute in actie schoot”, en zijn droom om arts te worden moest opbergen. “Ik zou snel door de mand vallen.”

» Neem uw agenda erbij: dit zijn de voorbereidingsprogramma’s van alle eersteklassers:

De competitie in de Jupiler Pro League is vier dagen gedaan en donderdag blazen Anderlecht en OH Leuven als eersten van alle eersteklassers al opnieuw verzamelen. Hun seizoen eindigde dan ook al op 23 april. De nieuwe voetbaljaargang begint dus al. Hierbij de voorbereidingsprogramma’s van de eersteklassers in zoverre die al bekend zijn.

» Pand vult tijdelijk leegstaande Dem’s-winkel in: “Iconische modezaak van weleer wordt hele zomer creatieve hotspot”:

Een hele zomer lang zwaaien de deuren van de ter ziele gegane modezaak Dem’s in het stadscentrum van Halle opnieuw open. Niet dat de iconische winkel zijn activiteiten herneemt, maar het creatieve collectief Pand maakt er vanaf 23 juni tot eind september een creatieve hotspot van waar creatievelingen van alle leeftijden aan hun trekken kunnen komen op allerlei activiteiten.

» Junior Jente Lauwereys hoopt zondag in Pamel goede vorm te bevestigen: “Zware koersen liggen me beter”:

Na een selectieve koers bolde Jente Lauwereys zaterdag in Kester als zesde over de meet. Komende zondag wacht de 17-jarige tweedejaarsjunior uit Bodegem in Pamel opnieuw een koers in de eigen regio met flink wat hoogtemeters.

» Vormen ondergrondse schimmels oplossing voor klimaatprobleem? “Ze absorberen een derde van uitstoot fossiele brandstoffen”:

Wetenschappers hebben voor het eerst berekend hoeveel koolstofdioxide (CO2) ondergrondse schimmels absorberen. “Het gaat over 13 gigaton CO2, ongeveer een derde van onze uitstoot van fossiele brandstoffen”, zegt professor Nadia Soudzilovskaia van UHasselt, die meewerkte aan de studie.

» Vanaf 1 juli nieuw regionaal radiostation in Limburg: Ludo:

Vanaf 1 juli heeft Limburg officieel een nieuw regionaal radiostation. Minister Benjamin Dalle (cd&v) erkende de radiozender Ludo, die radiomakers Bjorn Verhoeven en Ludo Wijnen runnen vanuit Tongeren. Over de naam moesten ze dan ook niet lang nadenken.

» “Een hopeloos geval”: hardleerse Tongerse verkeersovertreder riskeert 36 maanden cel:

“Ik begin werkelijk te geloven dat u een hopeloos geval bent. Verkeersregels tellen voor u niet. Vonnissen evenmin. Ik ben het kotsmoe”, was de Hasseltse politierechter woensdag duidelijk. Zijn woorden waren gericht aan een hardleerse Tongerse verkeersovertreder die 36 maanden cel riskeert.

» Meer milieuspecialisatie nodig bij parket en rechtbank: “Misdrijven moeten sneller en vaker vervolgd worden”:

Er zijn meer gespecialiseerde magistraten nodig om complexe milieudossiers effectiever aan te pakken. Dat zegt substituut-procureur Bart Helsen van het parket Limburg, die gespecialiseerd is in milieurecht. Een nieuw wetsontwerp van de regering-De Croo moet de milieumagistratuur aantrekkelijker maken voor specialisten.

» Deze 10 gevaarlijke fietspunten op Limburgse schoolroutes zijn topprioriteit voor AWV:

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is van plan om op korte termijn nog verschillende knelpunten op fietsroutes naar scholen aan te pakken. “De afgelopen tijd zijn er al heel wat punten verbeterd, allemaal in overleg met lokale besturen”, zegt woordvoerder Sep Vandijck.

» Bilal (11) verongelukte op de fiets na school: “Hebben we hem te jong alleen laten fietsen? Maar hij deed alles zo goed”:

“Tot zo, mama!” zei hij nog toen hij die woensdagmiddag in mei 2021 aan de schoolpoort met de fiets naar huis vertrok. Maar enkele minuten later werd Bilal Ben Omar (11) aangereden door een auto. Hij overleefde het ongeval niet. Zijn papa Abdelhak wil bestuurders nu oproepen om voorzichtiger te zijn, vooral in schoolomgevingen.

» Kim Clijsters viert haar veertigste verjaardag: scoren op Roland Garros én in documentaire :

Kim Clijsters mag vandaag, op 8 juni, veertig kaarsjes uitblazen. De Breese tennislegende scoort deze week op Roland Garros én in een tv-documentaire.

» West-Vlaamse beachvolleyhoop ligt komend weekend op de schouders van Lars Maddens: “Aan Ieper bewaren we goede herinneringen”:

Na Haacht, Hechtel-Eksel, Kortrijk, Gent en Antwerpen organiseert komend weekend Ieper de volgende manche van het BK beachvolleybal. Het broederpaar en koningskoppel Louis en Gilles Vandecaveye, dat vorig jaar de West-Vlaamse eer hoog hield, zal er deze keer niet bij zijn. Daardoor komt de West-Vlaamse hoop deze keer te liggen op de schouders van het duo Lander Vandecaveye en Lars Maddens, die vorig seizoen de finale verloren van Louis en Gilles Vandecaveye. Ook Anshel Ver Eecke en zijn compagnon Tim Lemmens zijn niet kansloos.

» Thuisrijder Steven Dolfen debuteert in Rally van Wervik met Ford Fiesta Rally2: “We gaan vooral onze eigen koers rijden”:

De Rally van Wervik van nu zaterdag vormt opnieuw het ideale oefenterrein voor de Ypres Rally van eind deze maand. Steven Dolfen gaat er voor eigen volk proefdraaien met een Ford Fiesta Rally2.

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium