Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Villeneuve d’Ascq en zijn Belgian Cats kronen zich tot kampioen in Frankrijk:

Villeneuve d’Ascq, het team van bondscoach Rachid Meziane, heeft vrijdag het Franse basketkampioenschap voor vrouwen gewonnen. De ploeg uit Noord-Frankrijk won haar tweede finaleduel in de best of three tegen Basket Landes en maakte een belle zo overbodig.

» “Het juweel van onze cultuur”: Frankrijk lanceert postzegel die ruikt naar stokbrood:

De Franse post heeft een opvallende nieuwe postzegel gelanceerd. De nieuwe zegel ruikt namelijk naar stokbrood als je eraan krabt.

» De bordjes hangen weer gelijk: Limburg United verliest thuis van Antwerp Giants :

Limburg United heeft geen vervolg kunnen breien aan de zege tegen Antwerp Giants in de eerste wedstrijd. De thuisploeg vocht na een verschroeiende start van de Antwerpenaren nog wel terug, maar miste te veel open shots om kans te maken op winst (66-77).

» Lotto Super League: Standard voorlopig leider na zege tegen Gent:

In de Lotto Super League heeft Standard vrijdag op de voorlaatste speeldag voorlopig de koppositie overgenomen van Anderlecht. De Luikse voetbaldames haalden het met 0-2 van AA Gent en wippen met 42 punten voorlopig over de Brusselaars (41 ptn), die dit weekend wel nog aan de bak moeten tegen Club Brugge.

» Patro Eisden en Francs Borains hebben proflicentie beet voor Challenger Pro League :

De Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag de proflicenties goedgekeurd van de tweedeklassers Patro Eisden Maasmechelen en Francs Borains voor het seizoen 2024-2025. Beide clubs krijgen de licentie met enige vertraging, nadat ze bij een eerdere deadline van de bond nog onvolledige dossiers hadden ingediend.

» Wateroverlast na felle regenval in Voeren: “Situatie wordt mogelijk erger dan in 2021, bereid je voor op onmiddellijk vertrek”:

De angst zit er goed in bij de bewoners van Voeren, waar de gemeentelijke fase van het rampenplan is afgekondigd. Vijf van de zes dorpen hadden vrijdagavond te kampen met wateroverlast. Groot zorgenkindje: de Berwijn. Die bleef nog stijgen. “De situatie wordt mogelijk erger dan in 2021, bereid je voor op onmiddellijk vertrek”, luidde het om 22.15 uur in een BE-Alert. In Luik werd even voor 23 uur de provinciale fase van het rampenplan afgekondigd en ook in onze buurlanden kampen ze met wateroverlast. Dat is het geval in het noordoosten van Frankrijk, net over de grens in Duitsland en in Italië.

» Telenet Giants Antwerp heeft thuisvoordeel weer beet na sterke reactie op bezoek bij Limburg United :

Wat een reactie van Telenet Giants Antwerp in de tweede wedstrijd van de halve finales van de play-offs. De eerste wedstrijd verloren de Sinjoren, de tweede wonnen ze na een sterke defensieve partij met 66-77. De tussenstand in deze best of five is dus 1-1, de derde wedstrijd wordt zondag (15 uur) in de Lotto Arena afgewerkt. De Giants beschikken opnieuw over het thuisvoordeel.

» Donald Trump en Melania eindelijk nog eens samen op de foto, maar echt blij zien ze er niet uit:

Voormalig president Donald Trump en zijn vrouw Melania zijn voor het eerst in maanden nog eens samen in het openbaar verschenen. Ze woonden zij aan zij de diploma-uitreiking van hun zoon bij. Maar echt gezellig zag het er niet uit.

» VIDEO. Het ultieme eerbetoon: STVV- én OHL-spelers nemen met erehaag afscheid van Japanse legende Shinji Okazaki:

Het ga je goed, Shinji Okazaki. De 38-jarige Japanner speelde vrijdagavond zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. De 119-voudige international en gewezen Premier League-winnaar met stuntploeg Leicester City werd na 52 minuten onder luid applaus vervangen tijdens STVV - OH Leuven. De spelers van beide ploegen vormden een erehaag voor Okazaki, die 128 keer scoorde in 587 clubwedstrijden en vijftig keer voor de nationale ploeg.

» Kevin Janssens debuteert als regisseur met VRT-reeks:

Vijf films en zeven series krijgen in totaal twee miljoen euro steun van Screen Flanders. Daarbij een film van Kat Steppe en twee fictieseries van Filip Lenaerts – één waarbij Kevin Janssens debuteert als regisseur.

» STVV en OH Leuven delen de punten na twee prachtgoals:

Armoe troef in het eerste uur, maar gelukkig volgde daarna nog twee bijzonder mooie doelpunten. En zo eindigde STVV versus OH Leuven op 1-1. Ze blijven respectievelijk derde en vierde in de Europe play-offs. De wedstrijd stond overigens vooral in het teken van het afscheid van Shinji Okazaki, die uitgebreid in de bloemetjes werd gezet.

» Thibault en Ellen rijden in 19de-eeuwse koets naar stadhuis voor huwelijk: “De restauratie duurde tien jaar”:

Het was een opvallend beeld vrijdagnamiddag op de Grote Markt in Mechelen. Speciaal voor het huwelijk van zijn zoon en schoondochter haalde Patrick Schroven zijn mooiste koets van stal. De koetsenmaker deed er maar liefst tien jaar over om het negentiende-eeuwse pronkstuk uit Wenen te restaureren.

» 59-jarige Truienaar dood gevonden in zijn appartement: al 14 dagen geen teken van leven:

Vrijdag rond 16.30 uur is de lokale politie van Sint-Truiden binnengevallen in een appartement in de Diesterstraat. Het waren vrienden van de bewoner die naar de politie waren gestapt met de melding dat hij al 14 dagen geen teken van leven meer gaf. Omdat de man geregeld een tijdlang in Spanje was, werd niet meteen aan de alarmbel getrokken. Toen de politie het appartement binnenging, vonden ze het lichaam van de bewoner. De man was al een aantal dagen geleden overleden. Het labo en een wetsgeneesheer kwamen ter plaatse om de juiste doodsoorzaak vast te stellen.

» United World blijft bij Beerschot en wil verder met trainer Dirk Kuyt, technisch directeur Gyorgy Csepregi vertrekt:

Vrijdag heeft United World aan de Vlaamse aandeelhouders van Beerschot laten verstaan dat het de club niet wil verkopen. De Saudi’s zijn volop bezig met de sportieve uitbouw voor volgend seizoen. Zaterdag zit de club samen met trainer Dirk Kuyt. Technisch directeur Gyorgy Csepregi heeft de knoop intussen zelf doorgehakt: hij vertrekt.

» Shani Louk (22), het gezicht van de gijzelingen door Hamas, na zeven maanden dood teruggevonden: “Ze was een pure engel”:

Het lichaam van Shani Louk is teruggevonden, meldt het Israëlische leger. Ze werd het gezicht van de aanval door Hamas op 7 oktober. “Ik zal je altijd herinneren zoals je op dat festival was.”

» De strijd op de Markt barst weer los: welk café kan het best petanquen? “We hopen op mooi weer”:

Zondag staan vier cafés op de Wetterse Markt opnieuw tegenover elkaar, tijdens het traditionele petanquetornooi. Competitiespelers zullen er niet te zien zijn, gemotiveerde stamgasten des te meer. “Na elke wedstrijd mag het winnende team iets drinken in het café van de verliezers, op hun kosten.”

» Videobeelden van mishandeling door Sean ‘Diddy’ Combs opgedoken: “Hartverscheurend”:

De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft beveiligingsbeelden in handen gekregen van een gewelddadig incident met Sean ‘Diddy’ Combs en zijn ex-vriendin Cassie Ventura uit 2016. Op de beelden is te zien hoe de rapper zijn toenmalige vriendin fysiek mishandelt in de gang van een hotel.

» Oost-Vlaming ontloopt massaspurt in uitgeregend Meldert, Thibaut Ponsaerts valt net naast podium:

De Oost-Vlaming David Desmecht (31) heeft vrijdagavond onder penibele weersomstandigheden de kermiskoers van Meldert-Hoegaarden op zijn naam geschreven door het achtervolgende peloton met 47 seconden vooraf te gaan. De Brit David Hird werd tweede, de Australiër Jaimie Coles maakte het podium compleet. Thibaut Ponsaerts was op een vierde plaats de beste streekrenner, terwijl Dag Verbeeck als zevende eindigde. Voor Desmecht was het zijn derde zege van het seizoen. De helft van de 51 deelnemers gaf er onderweg de brui aan. (inv)

» Veel regen en modder bij start van festivalzomer aan de Plas, maar Extrema Outdoor blijft overeind :

De weergoden zaten niet mee op de eerste festivaldag van Extrema Outdoor. De paden naar de hemel van de elektronische muziek waren modderig en nat, maar dankzij late inspanningen van de organisatie kon het feest aan de Plas gewoon doorgaan.

» Bijzonder record: club van supermiljardairs telt voor het eerst 15 leden:

Het clubje van de allerrijksten op aarde is opnieuw een beetje groter geworden. Momenteel zijn er vijftien personen die een vermogen hebben van meer dan 100 miljard.

» Verkoop van Beerschot niet meer aan de orde: “United World engageert zich om bij de club te blijven”:

Vrijdagnamiddag hielden de aandeelhouders van Beerschot overleg. De verkoop van de club stond op de agenda, maar die gaat niet door.

» David Goffin raakt niet voorbij tweede ronde in Turijn:

David Goffin (ATP 114) heeft zich vrijdag niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van het Challengertoernooi in Turijn (gravel/205.000 euro).

» Nog geen beslissing in zaak Seraing-KVO:

De disciplinaire commissie van de KBVB hield vrijdag een zitting over de klacht van Seraing tegen KV Oostende. Seraing betwistte de speelgerechtigdheid van Alessandro Albanese bij KVO in de slotfase van de competitie. Volgens KVO en de KBVB betrof het een informatica-fout. In de zitting van vrijdag wees ook alles in die richting. “Er viel niets anders te concluderen”, klinkt het in de DIAZ Arena. Vrijdagavond had KV Oostende echter nog geen antwoord met de beslissing ontvangen. (rpo)

» “Van vogelnestjes met lopend eitje tot handgesneden steak tartaar”: Jeffrey (28) serveert Vlaamse klassiekers in Bistro Uniek :

Na vele jaren in de potten te hebben geroerd in gerenommeerde restaurants heeft Oedelemnaar Jeffrey Hurtekant zijn eigen zaak geopend aan het station in Beernem. Hij nam er het bekende Bistro Birnu over en zet de zaak verder als Bistro Uniek. “We serveren klassieke Vlaamse gerechten”, vertelt hij. “Maar ook kleine gerechtjes om te delen komen op de kaart.”

» Bromfietser gewond na aanrijding op kruispunt :

Op het kruispunt van de Meensesteenweg met de Iepersestraat in hartje Roeselare kwam het vrijdagavond omstreeks 20 uur tot een aanrijding tussen een bromfiets en een personenwagen. De bestuurder van de bromfiets, een jongeman, werd gewond overgebracht naar AZ Delta.

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium