Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Hoe is het om te wonen in Brugge?:

Brugge is beroemd tot ver buiten de landsgrenzen. Imposante bouwwerken, geprezen kunstwerken en romantische bruggetjes vind je er in overvloed. Maar hoe is het om te wonen in Brugge?

» Conner Rousseau toch voor rechter na Roma-uitspraken:

Er komt dan toch een openbaar proces tegen Conner Rousseau (Vooruit) voor zijn uitspraken over de Roma. Hoewel het parket het niet nodig vond om de politicus voor de rechtbank te brengen, heeft een Brusselse vzw hem rechtstreeks gedagvaard. Op 10 juni – de dag na de verkiezingen – start de rechtszaak, zo meldt Het Laatste Nieuws vrijdag. Hij riskeert één jaar cel.

» “Dat is een leugen!” Advocaat van Trump zet kroongetuige Michael Cohen weg als onbetrouwbaar in verhit kruisverhoor:

Michael Cohen, de voormalige advocaat en ‘fixer’ van Donald Trump, heeft donderdag opnieuw getuigd in de zwijggeldzaak tegen Trump. Tijdens een verhit kruisverhoor probeerde de verdediging de jury te overtuigen dat Cohen een onverbeterlijke leugenaar is.

» “Wie na zeven jaar strijd het hoofddoekenverbod op school nog blijft betwisten, erkent de rechtsstaat niet”:

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens ziet geen probleem met het hoofddoekenverbod op school. De strijd moet nu stoppen.

» Waarom het lijkt alsof ze vergeten zijn dat ze in de Vlaamse regering zaten:

Met de verkiezingen voor de deur lijkt het alsof de Vlaamse coalitiepartners vergeten zijn wie nu precies in de regering Jambon zat. En daar hebben ze elk hun redenen toe.

» Petra De Sutter: “Groen kan moeilijk regeren met minder dan 10 procent na verkiezingen”:

Als Groen bij de verkiezingen onder de 10 procent blijft steken, wordt het allesbehalve evident om weer in een regering te stappen. Dat zegt vicepremier Petra De Sutter in onze podcastreeks De Tenoren. Tegelijkertijd sluit het absolute kopstuk van de groenen niets uit en lonkt ze zelfs naar een opvallende partner.

» Deze 16- en 17-jarigen moeten straks voor het eerst stemmen: “Geen flauw idee welke partijen meedoen aan de verkiezingen”:

Duizenden 16- en 17-jarigen moeten voor het eerst gaan stemmen. Voor het Europees Parlement dan nog wel. Wij spraken een aantal van hen op de Meir in Antwerpen. En wat blijkt? De meesten van hen weten helemaal niet waar ze aan toe zijn. “Oei, ons geen vragen stellen daarover. Wij weten van niks.”

» Opmerkelijke conclusie onderzoek: restauranthouder ’t Lusthof blijkt dan toch niet vermoord:

Het onderzoek naar de verdachte dood van restauranthouder Karel Mahieu (44) uit Koksijde is afgerond. Opvallend: hij is niet vermoord, zoals eerst werd gedacht: “Er zijn sterke aanwijzingen dat hij overleden is door een ongelukkige val”, meent het parket nu.

» Weduwe van vermoorde truckchauffeur doorbreekt stilte: “Terwijl die vijf jongens wegliepen, stierf Gheorghe in mijn armen”:

“Arme jongens, arme ouders.” Maria Godja, de vrouw die naast haar verloofde Gheorghe Tibil (50) zat op het moment dat die geraakt werd door een rioolrooster, kan maar niet vatten wat voor onheil hen op een Belgische autosnelweg is overgekomen. Het geplande trouwfeest deze zomer komt er niet, wel een begrafenis komend weekend in thuisland Roemenië.

» HET PUNT VAN VAN IMPE. “Geert Wilders houdt voor Vlaams Belang de hoop levend dat regeringsonderhandelingen ook met strakke tegenwind kunnen lukken”:

Het mag niet verwonderen dat Vlaams Belang bij de aankondiging van de rechtse regering in Nederland glundert alsof het net zelf een succesvolle formatie heeft afgerond. “Goede vriend” en PVV-leider Geert Wilders is voortaan een lichtend voorbeeld voor extreem- en radicaal-rechts.

» 15 procent van de Belgen heeft een vermogen van meer dan 1 miljoen euro: wat kunnen we van hen leren? :

Ons vermogen steken we liefst in bakstenen, onze spaarboekjes staan veel te vet en we zijn bang dat we niet zullen rondkomen. Nieuw onderzoek van de UGent op vraag van Keytrade Bank bevestigt enkele typische Belgische trekjes. “Verbazingwekkend dat er niets verandert.”

» Over een maand starten de Rode Duivels aan hun EK en toch blijft de voetbalkoorts uit: hoe komt dat?:

Over exact een maand spelen de Rode Duivels hun eerste groepswedstrijd op het Europees kampioenschap in Duitsland. Maar van EK-koorts is voorlopig amper sprake. Verschillende steden zullen zelfs geen groot scherm plaatsen. Hoe komt dat?

» Cardioloog waarschuwt: “Tot helft van patiënten stopt te vroeg met bloeddrukverlagers”:

Te hoge bloeddruk is een ‘stille doder’. Als je er last van hebt, voel je meestal niets. Maar op termijn kun je wel een beroerte of andere cardiovasculaire aandoening krijgen. Daarom slikken veel Belgen bloeddrukverlagers, maar de helft doet dat niet consequent of stopt er zelfs te vroeg mee, waarschuwt cardioloog Tine De Backer (UZ Gent).

» Wetenschappers doen ontdekking die mysterie van de Egyptische piramides zou helpen verklaren :

Wetenschappers hebben mogelijk een antwoord gevonden op een groot mysterie achter één van de zeven wereldwonderen. Namelijk hoe de stenen van de piramides in Egypte verplaatst werden.

» Zelfs als ze een regering gevormd krijgen, wachten Wilders en co. deze struikelblokken:

Het Hoofdlijnenakkoord ligt er, maar de weg naar een Nederlandse regering is nog lang. Zodra die er is, begint een experiment waarvan het onbekende pad bezaaid is met mijnen.

» “Nooit zo eenzaam als op de set”, maar ze schaart zich wel bij de A-list van Hollywood: wie is actrice Anya Taylor-Joy (28)?:

Zich kaalscheren deed ze niet, maar voorts gooide ze lijf en leden in de strijd voor ‘Furiosa: a Mad Max saga’. Geen weg meer rond Anya Taylor-Joy (28) in Hollywood en dit jaar ook in Cannes. Al was het verre van een plezierreis naar de top.

» RECENSIE. ‘Le deuxième acte’ met Léa Seydoux: Prettig gestoorde metakomedie van een speelvogel ***:

Met Léa Seydoux en Louis Garrel op de affiche trapte de Franse speelvogel Quentin Dupieux komisch het filmfestival in Cannes af. ‘Le deuxième acte’ is meteen ook bij ons te zien.

» RECENSIE. ‘Here in the pitch’ van Jessica Pratt: Eindeloos schaven ****:

De Amerikaanse Jessica Pratt (37) was vijftien toen ze een gitaar oppikte, om zeven jaar later – na een menu van singer-songwriters en rock te hebben doorworsteld – op een eerste plaat op zoek te gaan naar zichzelf.

» Antwerp en Jonas De Roeck: het gaat de goede kant op:

Wordt Jonas De Roeck (44) de nieuwe trainer van Antwerp? De club maakt er alleszins werk van. De gesprekken lopen intussen.

» Anderlecht mikt op Rode Duivel Koen Casteels als nieuwe doelman:

Anderlecht zit in volle titelstrijd, maar ondertussen bereidt paars-wit ook het volgende seizoen voor. Een opmerkelijke naam op het verlanglijstje is Koen Casteels (31). De Belgische doelman is einde contract bij Wolfsburg en wordt een potentieel target indien Kasper Schmeichel niet in het Lotto Park blijft.

» Florian Vermeersch is op Pinkstermaandag gastheer in koers die zijn naam draagt: “De Flo Boys hebben een mooi deelnemersveld kunnen verzamelen” :

De Flo Boys, de supportersclub van Zaffelarenaar Florian Vermeersch, is klaar met het huiswerk. Op Pinkstermaandag wordt in de Begoniagemeente de eerste Grote Prijs Florian Vermeersch gereden. Kort daarna zakt de renner van Lotto Dstny naar de Sierra Nevada af, waar hij tot 21 juni verblijft.

» Scherpschutter Dennis Donkor moet 3X3 Lions naar Parijs loodsen: “Nooit gedacht dat ik kans zou maken op Olympische Spelen”:

Vanaf vandaag tot zondag gaan de Belgian Lions op het 3X3 kwalificatietoernooi in het Hongaarse Debrecen op zoek naar een stek op de Olympische Spelen in Parijs. Bij de Belgen is Dennis ‘The Menace’ Donkor één van de sterkhouders. “Nooit gedacht dat ik op mijn 32ste nog kans zou maken op de Olympische Spelen.”

» ASSISEN. Jury veroordeelt Kwiatkowski voor doodslag, Poolse bouwvakker kent vrijdag zijn straf:

Hij was zelf blijven ontkennen, maar de jury vond het donderdag bewezen dat Krzysztof Kwiatkowski op 12 december 2020 Halina Marciniak doodstak in haar eigen appartement in de Memlingstraat in Antwerpen. “Zijn stelling dat een andere persoon haar gedood heeft snijdt geen hout. Het is volstrekt ongeloofwaardig dat hij niet wakker zou zijn geworden als iemand anders Halina had gedood”, oordeelde de jury.

» Ze was de eerste olifant ooit die in België geboren werd, maar lang niet de laatste: Kai-Mook blaast 15 kaarsjes uit:

In 2009 stond het hele land in rep en roer voor de geboorte van het eerste (levende) olifantje in België: Kai-Mook. Intussen zijn er nog altijd mensen die denken dat elke olifant Kai-Mook heet en dat ze nog altijd op zoek moeten naar een klein schattig ding, maar vergis je niet: intussen weegt Kai-Mook zo’n 2.800 kilogram en zijn er in België nog tien andere olifanten geboren.

» “Het leek wel een popconcert”: populaire prof Walter Weyns (UAntwerpen) blikt bij zijn afscheid terug op 35 begeesterende jaren:

Hij kreeg ooit een poedelnaakte student voor zijn neus, en een hoop aangeklede exemplaren die later bekend zouden worden. Na 35 begeesterende jaren stopt professor sociologie Walter Weyns (UAntwerpen) met lesgeven. Hij kijkt met dankbaarheid terug.

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium