Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Ontdek Roeselaarse orgels deze zomer tijdens twee festivals:

De stad en de Orgelkring Adriaen Willaert zetten de komende maanden de verschillende orgels in de stad in kijker met de organisatie van het Internationaal Orgelfestival en het Stadsorgelfestival. “We brengen ook hedendaagse muziek.”

» Lennert (24) opent pizzeria met ‘pizza hamburger’ en ‘pizza tandoori’ vlak bij gevangenis: “Mijn favoriet is met kebab”:

Op de hoek van de ring en de Nieuwewandeling is dit weekend een gloednieuwe pizzeria geopend: Pizza Talia’s. Lennert De Cooman (24) maakt er niet minder dan 43 soorten pizza’s, vlak voor de neus van de klanten. Op dinsdag worden ze aan de helft van de prijs verkocht.

» HET RAPPORT VAN KRC GENT. Jeugdige kern betaalde leergeld, maar bracht net genoeg om degradatiestrijd te overleven:

Einde seizoen voor KRC Gent, dat niet zonder moeite het behoud wist te realiseren. Opdracht uiteindelijk dan toch volbracht. Onze clubwatcher analyseert de campagne van de jonge Ratjes. Wat waren de positieve en minder positieve punten? En wat mogen we verwachten van volgend seizoen?

» Camp’s pakt uit met tweedaags muziek- en foodtruckfestival: “Hét startschot van de zomer in Oudenaarde”:

Camp’s, fabrikant van ingelegde groenten, mosterd en pickels op het bedrijvenpark Coupure in Oudenaarde, organiseert op 7 en 8 juni een tweedaags muziek- en foodtruckfestival. De parking wordt omgetoverd in een festivalterrein, met ook ruimte voor kinderanimatie. De vlakbij gelegen Langemeersen zijn het decor voor een natuurwandeling. “Mensen samenbrengen voor een flinke portie amusement, dat is ons opzet”, klinkt het.

» Bodyguard deelt rake klappen uit aan bezoeker van feestje: parket eist vier maanden cel:

Een Nederlandse man riskeert een celstraf van vier maanden en een boete van 400 euro omdat hij een bezoeker van een fuif in De Loods in Mechelen zwaar had toegetakeld. De aanleiding: het slachtoffer droeg een ketting met een kruis en dat mocht niet van de bodyguard.

» #TeamFocus eert overleden vriend met tweede editie van fiets- en wandeltocht De Pajotse Parel:

Voor het tweede jaar op een rij organiseert #TeamFocus, een vriendengroep uit Asse, op zondag 19 mei een fiets- en wandeltocht. Daarmee brengen ze een eerbetoon aan hun overleden vriend Ruben, de opbrengst gaat dan ook volledig naar Kom op tegen Kanker.

» Brian Rigole tweede in jongerenklassement Beker van België:

Brian Rigole staat na Daan Stevens tweede in het jongerenklassement van de Beker van België. De Avelgemse student van Wielerploeg De Molenspurters finishte zondag als zeventiende in Galmaarden. De dagzege ging naar Sander Devenijns. (tvm)

» Vijf verdachten opgepakt nadat riooldeksel van brug wordt gegooid en dit leven van trucker kost: een van hen stapte zélf naar politie :

Vijf jongeren uit Andenne, een stad in de provincie Namen, zijn opgepakt in het kader van het onderzoek naar de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur vrijdagnacht. De man overleed nadat een riooldeksel vanop een brug op de snelweg gegooid werd.

» 19-jarige riskeert celstraf van twee jaar voor drugshandel: “Hij stopt niet met het plegen van feiten”:

R.S., een jongen van slechts 19 jaar, riskeert een gevangenisstraf van twee jaar. Hij moest zich maandag in de correctionele rechtbank van Turnhout verantwoorden voor de handel in verdovende middelen. “Ik vraag me af waar hij heen wil met zijn leven”, klinkt het in de rechtbank.

» Van tweede afdeling naar tweede provinciale, Natan Juste ruilt Tempo Overijse in voor Linden: “Bij Overijse kreeg ik de indruk dat ze mijn voeten aan het rammelen waren”:

Opvallende overstap voor Natan Juste. De aanvallende middenvelder verlaat Tempo Overijse en speelt volgend seizoen bij VK Linden. Voor Juste, die in 2023 nog bij Jong OHL speelde, is dat toch een serieuze stap terug, van tweede afdeling dit seizoen naar tweede provinciale. Al heeft de Holsbekenaar daar zo zijn redenen voor.

» Inbrekers beschadigen raam en dringen woning binnen: politie start onderzoek:

De politie onderzoekt een inbraak in een woning in de Karel Lodewijk Maenhoutstraat in Sint-Martens-Latem.

» Extrema Outdoor verwacht 80.000 festivalgangers: “Alcoholcontrole ook in naburige politiezones”:

Niet alleen in de politiezone Carma, ook in de omliggende zones zullen tijdens het driedaagse festival Extrema Outdoor, komend weekend, alcoholcontroles zijn. De organisatoren zorgen voor alcoholtesters opdat bezoekers weten of ze veilig achter het stuur kunnen kruipen.

» De Kinderopvangzaak dient klacht in tegen nieuwe voorrangsregels kinderopvang: “Deze stap is broodnodig”:

Een twintigtal organisaties hebben een klacht ingediend tegen de nieuwe voorrangsregels voor de gesubsidieerde kinderopvang. Maandag kwamen ze symbolisch samen aan het Grondwettelijk Hof aan het Koningsplein. “Kansarme gezinnen moeten ook een kans krijgen om hun kinderen naar de opvang te sturen.”

» Buitenrestauratie Broelkaai 6 gaat van start: “Afgewerkt tegen Pasen 2026”:

De stad Kortrijk gaat Broelkaai 6 grondig restaureren. Het einde van de werken is voorzien voor Pasen 2026. Er zijn heel wat mankementen.

» Sint-Pietersplein opnieuw zes dagen het mekka van beachvolleybal: “25-jarig bestaan van dat sportief gebeuren vereeuwigd met fotoboek”:

Sint-Pietersplein is van woensdag 15 tot maandag 20 mei the place to be voor (beach)volleybalfans. Daar vinden op vier terreinen voor diverse leeftijden en niveaus soms vanaf 8.30 uur tot 21.30 uur wedstrijden plaats. De toegang is nog steeds gratis. Om de hoge kosten deels te compenseren, wordt voor het eerst een tombola gehouden.

» Update slechtvalkjes: kuiken overleden op Koxplein, maar uniek fenomeen met ‘puber’ uit vorig nest wekt internationale belangstelling :

Wat werd gevreesd, is uitgekomen. Eén van de vier slechtvalkjes op het Koxplein is gestorven. Er is ook goed nieuws: de overige kuikens stellen het goed. In Borgerhout krijgen de ouders zelfs bijzondere hulp bij het grootbrengen van hun kuikens.

» Ook FAGG waarschuwt voor verhoogd risico op zwangerschap tijdens gebruik Ozempic:

Het federaal geneesmiddelagentschap FAGG waarschuwt nu ook voor het verhoogde risico op ongewenste zwangerschappen bij wie het diabetesmedicijn Ozempic, dat vaak gebruik wordt om te vermageren, neemt. Al lijkt dat meer te maken te hebben met dat vermageren dan met het medicijn zelf.

» Kapel van Rhoode is verzamelplaats voor jaarlijkse bedevaart:

De charmante kapel in het gehucht Rhoode in Oud-Turnhout staat op woensdag 15 mei weer in het teken van de jaarlijkse bedevaart.

» Gloednieuw wandelnetwerk in luchthavengemeente: 13 trajecten op maat van groot en klein met ‘De Groene 30’ als blikvanger:

Zaventem heeft een gloednieuw wandelnetwerk. Samen met Regionaal Landschap Brabantse Kouters (RLBK) werden maar liefst 13 wandelingen uitgestippeld. Daarbij hoort natuurlijk ook een nieuwe wandelkaart. Pronkstuk is De Groene 30, een uitdagende wandeling van 34,7 kilometer die de mooiste plekjes van Zaventem en zijn deelgemeenten met elkaar verbindt.

» Infomarkt over werken ontdubbeling N58 die volgend jaar starten:

Het Agentschap Wegen en Verkeer hoopt volgend jaar te kunnen starten met de ontdubbeling van de N58 en de aanleg van fietstunnels in Wervik. De vergunningsaanvraag daarvoor loopt. In het kader daarvan organiseert AWV een infomarkt op 16 mei in GC Gilwe.

» Betonplaten Bullesteeg hersteld:

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo herstelt twee betonplaten aan het fietspad in de Bullesteeg in Berendrecht. Deze werken starten op maandag 27 mei en duren drie dagen. De betonplaten moeten daarna uitharden. Daarom kan het fietspad langs de oude Berenschool niet gebruikt worden vanuit de Monnikenhofstraat richting de Zandweg. Het fietspad is tot en met woensdag 12 juni verboden terrein. Er wordt een omleiding voorzien via de Dorpstraat. Via de Zandweg zijn de tennis- en paddelvelden, het speelterrein aan het GAK-pleintje en het kunstgrasveld van Berendrecht Sport bereikbaar. Meer info: district.berendrechtzandvlietlillo@antwerpen.be en districtshuis Berendrecht, Antwerpsebaan 140 en 

» HET RAPPORT VAN RFC WETTEREN. De kroniek van een niet te vermijden afgang voor de Wetterse leeuwen:

Exit RFC Wetteren in de zo aantrekkelijke tweede afdeling van Voetbal Vlaanderen. Vorig seizoen konden de Wetterse leeuwen zich nog redden op de valreep, maar nu was er geen ontkomen aan. In derde afdeling treft Wetteren meer streekploegen en moet het het flink geschonden blazoen opsmukken.

» Expo in en over parochiekerk Heilige Man Job lokt ruim driehonderd geïnteresseerden:

Het is traditie dat de parochiekerk Heilige Man Job in de Kerklei de deuren voor het publiek opent tijdens de meimarkt. Zo’n driehonderd geïnteresseerden brandden een kaarsje en bezochten er de expo over en in de kerk.

» Maar liefst 515 bestuurders verloren rijbewijs na bellen achter het stuur tijdens actiemaand:

Tijdens de actiemaand van het Leuvense parket rond het gebruik van de gsm tijdens het rijden, werd bij maar liefst 515 autobestuurders het rijbewijs ingetrokken.

» Karel krijgt ontsnapte kangoeroe terug na opvang van een maand in Bellewaerde:

De ‘kangoeroekwestie’ is van de baan: na een maand opvang in het Ieperse Bellewaerde Park ging Karel Cannaert (48) er maandag zijn dier ophalen. “Ik hoefde uiteindelijk niks meer te betalen.”

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium