Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Kalender van de natuur ligt over­hoop: lente begon nooit zo vroeg:

De vele regen en de somberte deden het anders aanvoelen, maar door de hoge temperaturen is de lente in de Lage Landen uitzonderlijk vroeg begonnen. Plantennamen kloppen niet meer: paasbloemen zijn met Pasen al over hun top, de meidoorn bloeit in april.

» Zoektocht naar pleeggezinnen voor geleidehonden in Antwerpen: “Lange wachtlijst voor blinde en slechtziende personen wegwerken”:

Met infomomenten in Edegem, Antwerpen en Mortsel gaat het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) op zoek naar pleeggezinnen om pups op te vangen. Na een jaar bij het gezin beginnen deze pups aan hun opleiding tot geleidehond.

» Fotozoektocht leidt fietsers langs streekproducenten:

Naar aanleiding van de Week van de Korte Keten, die start op 18 mei, organiseert Toerisme Kasterlee de Fotozoektocht met Streken. De beste speurneuzen winnen een mooie prijs.

» Zestiger veroordeeld tot werkstraf voor belaging van ex-minnares:

Een 65-jarige man uit het Antwerpse is maandag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur omdat hij zijn ex-minnares had belaagd. De man werd ook vervolgd omdat hij haar voertuig herhaaldelijk zou beschadigd hebben, maar daarvoor werd hij vrijgesproken.

» Jean-Marc Jaumin wordt officieel coach van nationale U20:

Het is nu officieel: de basketbond heeft bekendgemaakt dat Jean-Marc Jaumin (coach Landstede Hammers in Zwolle, BNXT League) deze zomer bondscoach is van de nationale U20-ploeg. Van 13 tot 21 juli nemen ze deel aan het Europees kampioenschap U20 (A-divisie) in het Poolse Gdynia. Vorige zomer veroverde de Belgische U18 met Jean-Marc Jaumin als bondscoach de zilveren medaille op het EK U18 (B-divisie) na een 75-69-nederlaag in de finale tegen Letland. Dit leverde voor de U18 een ticket voor de A-divisie van dit jaar op. (rpo)

» Nu komt voor Antwerp zelfs het laagterecord van de play-offs in zicht: “Alles zit tegen”:

Het pluspunt van Antwerp in de play-offs: de supporters. Mark van Bommel (47) wilde hen uitdrukkelijk bedanken voor de kippenvel die ze hem bezorgden. Voor de rest is het wel kommer en kwel, zeker met die verloren bekerfinale erbovenop. Vier pijnlijke vaststellingen.

» Jeugdraad schrijft memorandum voor verkiezingen: “35 procent van de inwoners is jonger dan 30 jaar”:

“Jongeren zijn een belangrijk doelpubliek voor het beleid in Turnhout.” Dat zegt Sofie Schelles, voorzitter van de Turnhoutse jeugdraad. In een memorandum schrijft de jeugdraad wat voor deze jongeren belangrijk is.

» Dit zijn alle zomerbars van Gent: in het park, aan de ‘riviera’ of in een gezellige tuin :

Een verlengd weekend én zomerse temperaturen. Daar moeten we op klinken. We verzamelden alle Gentse zomerbars waar je dit en de volgende weekends terecht kan. Santé!

» LIVE VERKIEZINGEN 2024. Volg alle nieuws over de verkiezingen hier!:

Op 9 juni gaan we naar het stemhokje voor de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen. Volg alle nieuws over de stembusslag hier!

» Meerkampster Sennah Vanhoeijen sterk tiende op Tenerife:

Sennah Vanhoeijen is in Arona op het eiland Tenerife als tiende geëindigd in de internationale zevenkamp. De 20-jarige atlete van AC Deinze verbeterde in het Estadio Dominguez haar persoonlijk record naar 5.554 punten, een winst van 82 punten. Vanhoeijen liet ook twee persoonlijke records optekenen: 12,73 meter met de kogel en 2’24”32 op de 800 meter. De zege ging met 6.020 punten naar de Française Elisa Pineau. (wgo)

» Recidiverende inbreker riskeert gevangenisstraf van dertig maanden:

Het parket Halle-Vilvoorde heeft maandag een gevangenisstraf van dertig maanden gevorderd tegen een man die minstens negen inbraken en inbraakpogingen had gepleegd. Het was niet de eerste maal dat de man voor dergelijke feiten vervolgd werd, maar zelf kwam hij niet opdagen voor de rechtbank.

» Dwergvinvis spoelt aan in Oostende: “Kan nog niet lang overleden zijn”:

In Oostende is maandagmorgen kort na 9 uur een een dwergvinvis aangespoeld. Het dier kan nog niet lang overleden zijn. Hoofdredder Jonathan Devos zag het dier kort daarvoor drijven. “Kort voor 9 uur zag ik een vermoedelijke dwergvinvis drijven”, zegt de hoofdredder. “Of het dier toen al overleden was is niet duidelijk. Kort daarna spoelde het aan en pas dan werd duidelijk dat er geen leven meer inzat.”

» Slachtoffer eist 10.000 euro van agressor (34) na gevecht in café:

Een 20-jarige jongeman eist een forse schadevergoeding van liefst 10.000 euro van een 34-jarige agressor nadat die hem zwaar toetakelde op café. “We weten dat de schadevergoeding zeer hoog is, maar hij werd dan ook afgeslagen als een beest”, vindt de advocaat van het slachtoffer.

» Aurora zet stad en publiek in kleur:

Aurora Dans & Gym bracht afgelopen hemelvaartweekend hun tweejaarlijks recital. Living in Color maakte van het CC Lokeren een bruisend centrum vol kleur en passie. Het publiek werd meegenomen op een emotionele reis waarbij dans, muziek en kleur samensmolten tot een adembenemend spektakel. “Een mooie herinnering voor onze dansers, medewerkers, choreografen en toeschouwers, die nog lang zal bijblijven”, klinkt het bij het regisseursduo Latoya D’Hollander en Dilia Van Avermaet.

» Vandalenstreek in leegstaande gebouwen: jongeren spuiten brandblussers leeg:

In de leegstaande fabriek Molens Abbeloos in Oudegem werd een vandalenstreek uitgericht. Jongen spoten er zondagavond brandblusapparaten leeg. De brandweer werd erbij gehaald.

» Van strak over romantisch tot ecologisch: Wase tuinen gooien poorten open:

Tuinliefhebbers kunnen tijdens het komend Pinksterweekend weer hun groene hart ophalen tijdens het Wase Open Tuin weekend. Op sommige plekken gaan er ook kleine evenementen door en er kunnen zelfs vaste planten gekocht worden.

» Rechter stuurt man (37) onmiddellijk 4 jaar naar cel omdat hij wijkagente invalide slaat: “Kans op recidive is hoog”:

Een 37-jarige Riemstenaar moet vier jaar naar de gevangenis omdat hij in 2021 een wijkagente invalide sloeg. De rechter stuurt hem onmiddellijk naar de cel omdat de man al meermaals hardhandig uithaalde naar vrouwen. “Ik hoop dat hij tijdens zijn detentie nadenkt over zijn daden”, klonk het bij de raadsman van het slachtoffer. De agente krijgt een schadevergoeding van 63.658 euro.

» Barbecuevuur zet haag in brand:

De brandweer werd zondagavond rond 21 uur opgeroepen voor een brand aan de Azalealaan in Moerbeke-Waas. Een barbecuevuur was er overgeslagen op een haag, die vuur het gevat. De brandweer kon de vlammen snel doven. Er vielen geen gewonden.

» Davidsfonds koestert jong Schotens schrijftalent:

Davidsfonds Schoten blijft in samenwerking met de lokale bibliotheek jeugdig schrijftalent stimuleren en belonen. Zopas vond de proclamatie plaats van de jaarlijkse ‘opstelwedstrijd’.

» Realisatie van nieuwbouwproject Tussen Hemel&Aerden gaat van start:

Op de hoek van de Aerdenlei en de Van Hemelrijcklei komt een nieuwbouwproject met 15 appartementen, één duplexwoning, een commercieel gelijkvloers en zeen ondergrondse parkeergarage.

» Man (27) rijdt onder invloed van drugs tijdens rijverbod mét onverzekerde auto:

Een 27-jarige man uit Ichtegem maakte het zondagnacht wel erg bont in de Engelstraat in Ichtegem. De automobilist bleek met niets in orde te zijn.

» Dubbel prijs! Zowel mannen als vrouwen van Gantoise vieren tweede landstitel op rij: “We zijn er altijd in blijven geloven”:

Gent blijft de hockeyhoofdstad van het land. In Antwerpen slaagden zowel de mannen- als de vrouwenploeg van Gantoise erin om voor het tweede opeenvolgende seizoen de landstitel te behalen. Het is al twintig jaar geleden dat het een club, toen Léopold, lukte om twee jaar na elkaar de landstitel te veroveren met de mannen én de vrouwen.

» Twintigtal obussen worden dinsdag uit Brugse ringvaart gehaald: “Perimeter van honderd meter tijdens bergingsoperatie”:

De Brugse hulpdiensten organiseren dinsdag in samenwerking met DOVO een bergingsoperatie om obussen uit het water te halen in de Ringvaart. Tijdens een duikoefening van de brandweer werden de obussen eind april per toeval ontdekt. Er zal een omleiding zijn voor alle wandel-, fiets- en autoverkeer, maar van groot gevaar is geen sprake.

» Regenval leidt opnieuw tot waterschade in sporthal van Vaste Vuist: “Ongelukkig moment, dit weekend is het Belgisch kampioenschap”:

Sportgroep de Vaste Vuist likt zijn wonden na de zware regenbui van zondagavond. Het vele water liep opnieuw de sporthal binnen via de ramen. Een jaar geleden was dat ook het geval. Een oplossing is intussen in de maak.

» OHL verdedigt vroege voorsprong met verve en kaapt drie punten weg in Gent: “Bevrijd sinds we zeker zijn van behoud”:

Het was het perfecte scenario voor OH Leuven op bezoek bij AA Gent. Franco Russo kopte na een perfecte hoekschop van Youssef Maziz snel raak en nadien hielden de bezoekers met man en macht stand (0-1). “Op karakter”, vertelde coach Oscar Garcia na afloop.

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium