Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» SV Moorsele haalt versterking bij WS Lauwe:

Met Klaas Lievrouw (foto) haalde SV Moorsele nog een serieuze versterking binnen. De 30-jarige rechterflankverdediger was bij WS Lauwe een van de sterkhouders. Ondanks de ruime belangstelling voor Clemant Dubois verlengde het 16-jarige talent zijn contract bij de rood-witten. (fvm)

» KS Vriendenkring viert Dag van de Mijnwerker: “Blijven strijden voor extra pensioengeld”:

KS Vriendenkring vierde dinsdag opnieuw de Dag van de Mijnwerker in Houthalen-Oost. Hoewel er politiek niks meer beweegt in het pensioendossier, was er geen enkele politicus die de deur voor extra geld dinsdag definitief dichttrok.

» Een halve eeuw taalatelier in Edegem: “Op ons hoogtepunt kwamen de cursisten uit veertig gemeenten”:

Het Intergemeentelijk Taal en Kunstatelier, of ITAKA, van Edegem bestaat vijftig jaar. Het initiatief trekt cursisten van over heel de Antwerpse zuidrand aan. Zij zijn eind mei met andere geïnteresseerden uitgenodigd op een tuinfeest.

» Geert Cool (74) droomt nu van profvoetbal met SK Roeselare, maar is ook in de wolken dat stadion van Winkel Sport naar hem is vernoemd: “50 flessen champagne drink je leeg en het is weg, maar dit blijft”:

Geert Cool is de laatste echte West-Vlaamse voetbalmecenas en sinds zaterdag draagt het stadion van Winkel Sport ook zijn naam. Voor elke andere mens van 74 jaar zou dat het einde betekenen, maar niet voor Cool. De zakenman weet dat plannen en programmeren in voetbal onbegonnen werk is, maar hij zou nog graag enkele keren op rij promoveren met SK Roeselare en nog meemaken dat zijn nieuwe club profvoetbal speelt op Schiervelde. “Ik voel dat er iets moois aan het groeien is.”

» Chinees president krijgt… gele trui cadeau op top van Tourmalet:

De Chinese president Xi Jinping trok op de tweede dag van zijn staatsbezoek aan Frankrijk in het gezelschap van Frans president Emmanuel Macron naar de Pyreneeën. En daar lag een wel heel wielergerelateerd cadeau te wachten.

» Tesla kiest Corda Campus om Cybertruck in primeur voor te stellen aan Europa: “Hij is dan ook made in Limburg”:

De Corda Campus heeft een opmerkelijke primeur binnengehaald. Woensdag start de Europese tournee van de Cybertruck van de Tesla namelijk op het bedrijventerrein in Kiewit. “De Cybertruck is dan ook voor een groot deel made in Limburg.”

» LIVE. Nieuw circulatieplan in Gent | Aanpassingen op komst in drie probleemzones: wat is er beslist?:

Vorig week is het verkeer aangepast in Sint-Amandsberg en Gentbrugge. Met een nieuw circulatieplan worden auto’s en vrachtverkeer naar de drukke straten gestuurd. We volgen de situatie hier op de voet.

» Katelijne bindt strijd aan met Aziatische hoornaars: “We delen vallen uit om de koninginnen te vangen”:

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver bindt de strijd aan met de Aziatische hoornaar. De wespensoort uit Zuidoost-Azië vormt een bedreiging voor onze honingbijen en andere insecten. Daarom stelt de gemeente vijftig vallen ter beschikking om de koninginnen te vangen.

» Eerste shows meteen uitverkocht: Jasper Steverlinck kondigt vierde concert aan in Gent :

Wie elke week verwonderd is van de engelenstem van Jasper Steverlinck in Liefde Voor Muziek, kan hem volgend jaar live bezighoren in het Capitole in Gent. De zanger zal er niet één, niet twee, maar vier keer optreden.

» De Moeren is een picknickplaats rijker: “Bedoeling om dit rustpunt nog meer als hotspot te promoten”:

Ter hoogte van de Sint-Karelsmolen in de Debarkestraat in De Moeren is een nieuwe picknickplaats geopend. De herinrichting kwam er met de steun van provinciebedrijf Westtoer, die volop haar ‘picknickplan’ afwerkt.

» Auto knalt tegen vangrail op E313 in Lummen: twintiger in levensgevaar:

Op de E313 in Lummen, aan de afrit Industrie Zolder-Lummen, is een voertuig rond 17 uur tegen de vangrails beland. Een bevrijdingsteam werd opgeroepen en ook de medische hulpdiensten kwamen voor de inzittenden. De bestuurder raakte levensgevaarlijk gewond.

» Ierse topmuzikant komt naar Den Bascuul:

Op vrijdag 17 mei komt de Ierse topmuzikant Davóg Rynne voor een exclusief concert naar Den Bascuul in Eksaarde. Rynne is de neef van twee andere Ierse muzikale grootheden Luka Bloom en Christie Moore.

» Witte sokken in sandalen, een Oekraïense rots en Windows 95: dit krijg je te zien in de eerste halve finale van het Songfestival:

Met de eerste halve finale wordt het Eurovisiesongfestival van 2024 dinsdagavond om 21 uur officieel op gang gezongen. België en Nederland komen pas donderdag in actie tijdens de tweede halve finale, maar met onder meer Kroatië en Finland is er toch ruim voldoende om naar uit te kijken.

» Geld gestolen bij inbraak in bedrijf in Houthalen-Helchteren:

Bij een bedrijf op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is ingebroken. De daders sloegen toe in de nacht van maandag op dinsdag. Er werd een grote som geld gestolen.

» Zware brand bij ECS Warehouse :

Bij het transportbedrijf ECS Warehouse in de haven van Zeebrugge is dinsdagmiddag brand uitgebroken. Een voertuig begon op het terrein plots hevig te branden. De brandweer probeerde het vuur snel te blussen, maar kon niet voorkomen dat drie opleggers en een trekker volledig vernield raakten. In totaal raakten twee mensen gewond, waaronder ook een brandweerman.

» Limburgse fans over hyberbeveiligd songfestival: “Op de foto met Joost terwijl hij gecontroleerd werd”:

De strenge veiligheidsmaatregelen op het songfestival in Malmö drukken de sfeer, maar leiden ook tot onverwachte meevallers. “Zelfs Joost Klein werd gecontroleerd. Het gaf me de kans voor een babbeltje en een foto”, zegt Erik Schultink uit Hamont-Achel.

» 3.500 leerkrachten protesteren tegen onderwijsrapport: “Een 38 urenweek? Dan loopt onze school leeg”:

3.500 leerkrachten voerden dinsdag actie in Antwerpen tegen het rapport van de Commissie van Wijzen. Dat rapport werd opgemaakt in opdracht van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en bevat een reeks verregaande adviezen om de job van leerkracht te hervormen. “Alle realiteitszin is zoek.”

» Aanhangwagen gestolen in Lozen:

In de Vosheuvelstraat in Lozen is dinsdagmorgen een aanhangwagen gestolen. De diefstal werd dinsdag vastgesteld.

» ASSISEN. Halina lag naakt op de grond met een mes in haar nek:

In een appartement in de Antwerpse Memlingstraat trof de politie op 12 december 2020 een vrouw dood aan op de grond, naakt en met een mes nog in haar nek. Krzysztof Kwiatkowski, ook aanwezig in haar appartement, ontkende dat hij zijn buurvrouw gedood had. Hij staat vanaf maandag terecht voor het Antwerpse assisenhof.

» Sebastiaan Brebels tekent voor twee jaar bij KSC Lokeren-Temse:

Nadat Lierse vorige week al zijn vertrek naar het Waasland had aangekondigd, bevestigt nu ook Sporting Lokeren-Temse dat het Sebastiaan Brebels (29) heeft aangetrokken. De middenvelder was twee seizoenen aan de slag in Lier. Voordien was hij actief in de IJslandse competitie bij KA Akureyri. Zijn carrière speelde zich buiten die ene buitenlandse ploeg vooral af bij Belgische ploegen zoals Lommel, Zulte Waregem en Cercle Brugge. Hij maakte als jeugdspeler ook deel uit van Anderlecht. Brebels tekende een contract voor twee seizoenen op Daknam. (ies)

» Eendracht Moortsele trekt Kristof De Rocker als coach:

Eendracht Moortsele trok Kristof De Rocker (53) als nieuwe coach aan. Hij is de opvolger van Tim Baele, die in de loop van dit seizoen de taak van T1 van Jens Serry had overgenomen. De Rocker was in het verleden werkzaam bij onder meer KVV Schelde en KFC Kerksken-Haaltert. (jp)

» VC Houtem-Oplinter kondigt drie aanwinsten aan:

Voorlopig zit VC Houtem-Oplinter aan drie inkomende transfers. Verdediger Alexander Roosbeek, die ook op het middenveld uit de voeten kan, komt over van Boutersem United. Ook middenvelder Samuel Beullens (Linden) en doelman Zion Dupont (Bierbeek) komen over. (svdw) 

» Herstelbemiddeling gaf veiligheidsgevoel terug aan slachtoffer handtasdiefstal. “Sommigen noemen het naïef, maar extreemrechts kiezen is ook geen oplossing”:

Carole De Conink (70) uit Kortrijk liep een stevig trauma op als slachtoffer van een brutale handtasdiefstal. “Ik was mijn geloof in jongeren kwijt”, zegt de gepensioneerde leerkracht, “durfde amper mijn woning nog uit en kampte met een verstikkend onveiligheidsgevoel. Tot COHEsie, een organisatie die herstelgerichte en constructieve afhandelingen voor minderjarige daders bevordert, me vroeg of ik geen zin had om in gesprek te gaan met de dader. Het heeft mijn leven veranderd, dankzij een reflex die ik ook al had leerkracht. Toen vroeg ik me ook altijd af waarom iemand ineens een slecht rapport had. In beide gevallen gaat het doorgaans om jongeren die de weg kwijt zijn.”

» Eric Festraets moet met KVC Haacht eeuwenoude vriend Kristof Van Craen overtroeven: “Zijn tactieken zijn voor mij geen geheim meer”:

Donderdagmiddag staan KVC Haacht en KFC Werchter in de eindronde tegenover elkaar. De twee ploegen kennen elkaar goed, want ze kwamen dit seizoen ook al in dezelfde reeks uit. KVC Haacht won de eerste twee slagen: 1-2 in Werchter en 2-0 in eigen huis. Ronde drie wordt wel veel belangrijker, met de promotie als inzet.

» Auto rijdt fietsster aan op rotonde:

Op de rotonde aan de Voorhout in Stekene is maandag omstreeks 16 uur een auto in aanrijding gekomen met een fietsster. Bij het verlaten van de rotonde had de autobestuurder de fietsster te laat opgemerkt. De vrouw kwam ten val en werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. 

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium